top of page
Post: Blog2_Post
Search
  • pulsingbrain

Case study - LED scherm voor (e)sporten

Pulsing Brain werd gevraagd om de sportdienst van Stad Kortrijk te adviseren en te begeleiden in hun zoektocht naar een groot scherm voor hun sportcentrum Lange Munte.


In plaats van gewoon een LED-scherm leverancier te kiezen, heeft de sportdienst samen met Pulsing Brain eerst bekeken wat de visie was over de sportbelevenis in Kortrijk. Na enkele gesprekken bleek snel dat de ambitie veel verder reikte dan enkel maar een groot scorebord. Zo werd luidop gedroomd om sportwedstrijden van het hoogste, internationale niveau te kunnen organiseren, maar evengoed sportkampen voor de jongsten, het online streamen van wedstrijden, het spelen van NBA 2K via een Playstation, en het verwelkomen van e-sport tornooien.


Uiteindelijk ging het niet meer om enkel een nieuw scorebord, maar ook om een LED-scherm die zowel als scorebord en als videoscherm kon dienen, LED-boarding voor binnen en buiten, video regie systemen (voor live beelden op het scherm) tot zelfs IP-camera's die wedstrijden konden streamen.

Met een goed doordachte lijst van vereisten en ideeën, werd een aanbesteding uitgeschreven waarop verschillende leveranciers konden op antwoorden.


Tijdens de Corona pandemie werd het scherm geïnstalleerd en in gebruik genomen. Het 24m2 scherm kan trouwens 5m op en neer bewegen om de beste kijkhoek te bekomen, tijdens de wedstrijden. Het scherm werkt als videoscherm voor reclame, sponsoring en infotainment. Daarnaast is het ook volwaardig scorebord voor basketbal, volleybal, handbal, fusbal, ... dat voldoet aan de strenge normen van de internationale sport federaties (bijvoorbeeld FIBA Level 1). Hierdoor kunnen dus EK- en WK-wedstrijden worden gespeeld in de Lange Munte.


Dit project toont aan dat men best niet uitgaat van de oplossing die men al in het hoofd heeft (een nieuw scorebord), maar beter kijkt en luistert naar het hele verhaal. Luister wat de klant echt wilt. Wat de gebruiker wilt. En als je daar het juiste antwoord op kunt geven, dan zal men een echt innovatieve oplossing hebben gevonden, die voor de verschillende partijen een meerwaarde zal creëren.


Dit project heeft trouwens ook wat media-aandacht gekregen in de nationale en lokale pers, zoals in Het Laatste Nieuws en Focus-WTV.8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page